maanantai 28. tammikuuta 2008

Pätkä plarista

KOHTAUS 4: Nevski prospektilla

KERTOJA 3:
Majuri Kovalevilla oli tapana joka päivä mennä kävelylle Nevski prospektille. Hänen paidanrinnuksensa kaulus oli aina erittäin puhdas ja kunnolla kovitettu.

KERTOJA 1:
Hänen poskipartansa oli sitä mallia, jota vieläkin näkee kuvernementtien ja kihlakuntien maanmittaajilla, arkkitehdeillä ja rykmenttien lääkäreillä sekä erilaisista poliisin tehtävistä huolehtivilla henkilöillä, yleensäkin kaikilla miehillä joilla on pyöreät punaiset posket ja jotka pelaavat bostonia erittäin hyvin: tällainen poskiparta kulkee tarkalleen keskeltä poskea ja ulottuu suorana nenään asti.

KERTOJA 2:
Majuri Kovalevilla oli lukuisia karneolikivisiä sinettisormuksia vitjoissaan sekä vaakunakoristeisia että sellaisia, joihin oli kaiverrettu: keskiviikko, torstai, maanantai ym.

KERTOJA 3:
Majuri Kovalev oli saapunut Pietariin tärkeälle asialle – etsimään arvolleen sopivaa paikkaa: parhaassa tapauksessa varakuvernöörin virkaa tai sitten talousvirkaa jossakin huomattavassa virastossa.

KERTOJA 1:
Majuri Kovalev oli myös valmis menemään naimisiin mutta vain siinä tapauksessa, että morsian aikanaan perisi kahdensadan tuhannen pääoman.

KERTOJA 2:
Ja niinpä katsoja voi nyt itse päätellä, millainen oli tämän majurin tilanne, kun hän verraten siistin ja kohtuullisen nenän paikalla näki typerän tasaisen ja sileän kohdan.

Ei kommentteja: